Page 1 of 1

No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Tue Mar 17, 2015 4:10 pm
by max
Hi Sema,

I couldn't get the Jazz-Plugin to play in Chrome 41.0.2272.89 (64 bit) on Mac OS X 10.9.3. Restarting the browser after the plugin installation didn't help. Restarting the OS didn't help either. Anything else I should have tried?

Please let me know if you need any additional info to diagnose the problem. Or if you can suggest a way to solve it.

Thanks,
Max

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Wed Mar 18, 2015 3:06 pm
by sema
Still works for my 41.0.2272.89? however I have installed the plugin long time ago.
I guess this has something to do with Google' phasing out NPAPI support.
Try this, it may help:
- install the old version of Chrome, something from 2013 or so.
- enable the plugin.
- upgrade Chrome to the latest version.

There may be some easier way hacking with the system registry, but I'd be grateful if anybody teaches me :)

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Wed Mar 18, 2015 3:08 pm
by sema
I'm still looking for a better solution...

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Thu Mar 19, 2015 3:08 am
by max
Thanks for your advice, Sema. This is my friend's computer, so I can't try your solution right now, but I will when I get a chance.

Or, if you come up with an easier solution, I'd be happy to try it out, too.

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Thu Mar 19, 2015 4:54 pm
by jt419oh
I can confirm this is not working in Windows 8 (Chrome same version) either. I just unistalled re-installed latest version of Jazz Plugin and the homepage of jazz-soft.net says the plugin is not installed.

Sema with google phasing out NPAPI support what does that mean for the future of the Jazz Plugin. I am not certain what NPAPI is, but it does not sound good if it is going to affect the plugin.

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Thu Mar 19, 2015 5:01 pm
by jt419oh
Nevermind it is working on Windows Chrome. It was blocking the plugin..... Upper right corner of address bar.... I chose allow and it is now working.

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 5:45 am
by gerrix
Using Osx 10.9 Chrome was updated in 42.0.2311.90 is no way to run plugin. If I install old version of chrome works again. I hope we can solve this thing. Thank you.

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 6:39 am
by sema
Did you try these steps by any chance?
viewtopic.php?f=2&t=888

Re: No sound in Chrome for Mac

PostPosted: Sun Apr 19, 2015 1:53 pm
by max
Sema, thanks for following up on this! Knowing that Chrome has NPAPI turned off by default since v42 (https://www.chromium.org/developers/npapi-deprecation) and I came across this problem in v41, I don't think it was what was causing the problem. But anyway, just in case, I'll ask my friend to check if NPAPI is enabled in that browser, so we could rule this out.